szerző:
hvg.hu

Az FKF szerint Pestszentlőrincen valóban csúszásban vannak a lomtalanításkor kirakott hulladékok elszállításánál. Kevés a sofőr, így az illegális szeméthalmokkal nehezebben birkóznak meg.

Az Index információi szerint karácsonykor kritikussá is válhat a helyzet a létszámhiánnyal küszködő Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél, mert az év utolsó hetében egyébként is sok a hiányzás a cégnél a szabadságolások, betegségek miatt.

A lap figyelmét egy olvasó hívta fel arra, hogy Pestszentlőrincen a napokban volt lomtalanítás, de a kitett hulladékot nem vitték el az ígért időpontban, a lomisok és a szél miatt elképesztő állapotok vannak a kerületben.

Az olvasó szerint a Határ út erdős része tele van szeméttel, az Alacska lakótelep förtelmes és a Szentimre kertváros is szemetes. A helyiek úgy hallották a kukásoktól, hogy az FKF-nél elfogytak a sofőrök, mert a metrópótló buszok állítólag elszipkázták az embereket.

Az Index megkereste az FKF Zrt.-t a XVIII. kerületben gyűlő lomok ügyében. A társaság válasza szerint a tervezett, ütemezett programhoz képest egy nap csúszásban vannak, de a lemaradást folyamatosan pótolják. A nagy mennyiségű illegális szemétlerakások jelentik a problémát a létszámhiányból fakadó korlátozott kapacitások miatt – tették hozzá.

Az FKF-nél nemcsak sofőrökből van kevés, minden munkakörben munkaerőhiány van – olvasható a hírben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!