szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell a kormánynak előlegeznie.

Megszületett az elvi döntés arról, hogy az Európai Bizottság kifizeti a magyar kormány által október végéig küldött, fejlesztési támogatásokat érintő számlákat – értesült a Portfolio. Ez annak tudható be, hogy a hétfőn kezdődött budapesti auditján a bizottság tisztviselői nem tártak fel olyan súlyos problémákat, amelyek miatt megszakították volna a kifizetést.

Ez azt jelenti, hogy az év végéig 330 milliárd forint érkezhet az államkasszába, sőt, ha a kormány még továbbít számlákat, azokat is kiegyenlíti Brüsszel.

A gazdasági portál hétfőn írt arról, hogy a következő két hétben születhet meg a döntés arról, hogy a bizottság visszatartja-e a regionális támogatásokat, amelyeket a kormány egyébként már megelőlegezett a kedvezményezetteknek. Ha ez következett volna be, az veszélybe sodorta volna a kormány célkitűzéseit is, hiszen valamiből fedezni kellett volna a „kinnlevőséget”.

A portál ugyanakkor megjegyzi: ilyen rövid idő alatt az auditorok nem is hozhattak meg ilyen nagy horderejű döntést, így elképzelhető, hogy előbb fizetnek és utána vonják le a tapasztalatokat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!