szerző:
hvg.hu

Matolcsy György újra nemzetgazdasági miniszter akar lenni Orbán Viktor kormányában, ha 2019 márciusában lejár a jegybankelnöki mandátuma, ezért "eléggé lobbizik" is – közölte az atv.hu két magas rangú kormányzati forrásra hivatkozva. A portál szerint Rogán Antal lenne a legesélyesebb az MNB elnöki posztjára, feltéve, ha szeretné.

Matolcsy György újra nemzetgazdasági miniszter akar lenni Orbán Viktor kormányában, ha 2019 márciusában lejár a jegybankelnöki mandátuma – mondta az atv.hu-nak két magas rangú kormányzati forrás is.

Orbán Viktor a beszámoló szerint egyelőre még nem osztogat pozíciókat, Matolcsy György viszont az egyik forrásuk megfogalmazása szerint egy ideje már "eléggé lobbizik", hogy 2019-ben ismét elnyerje a nemzetgazdasági miniszter stratégiaalkotó posztját.

Matolcsy nem tudja tagadni a jelenleg Varga Mihály által vezetett NGM sikerét, de szerinte a tárca vezetője egy másik közgazdasági iskola képviselője, "fiskális pénzügyminiszter" – tették hozzá a portál forrásai.

Orbán Viktor viszont változatlanul értékeli a Matolcsy-féle távlatos, nagyívű gondolkodást, annak ellenére is, hogy a jegybankelnököt sok közgazdász fantasztának tartja.

Amennyiben Orbán Viktor negyedszerre is kormányt alakíthat jövőre és a miniszterelnök valóban szétszedi 2019 márciusa után az NGM-et, Varga Mihály a költségvetésért és az államháztartás egyensúlyáért felelős pénzügyminiszter lehet, Matolcsy György nemzetgazdasági- és stratégiai miniszter, Rogán Antal pedig az új jegybankelnök – tette hozzá az atv.hu.

Feltéve, ha a jelenlegi kormányzati kommunikációért felelős miniszter ezt szeretné – írta a beszámoló.

Rogán Antal mindenesetre korábbi pozícióiból fakadóan a jegybankkal való kapcsolattartás felelőse is volt, a monetáris politika kiváló ismerője, a közgazdász diploma megszerzését követően pedig az MNB munkatársa is volt.

Kérdés persze az is, hogy a miniszterelnök nyilván nem szívesen válna meg legközvetlenebb munkatársától, kabinetminiszterétől – lebegteti meg azért a portál.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Monica Lewinsky kezébe veszi az irányítást: kitálal Clintonról

Monica Lewinsky kezébe veszi az irányítást: kitálal Clintonról

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Indul az ígéretdömping: kinek (nem) épül tovább a metró?

Indul az ígéretdömping: kinek (nem) épül tovább a metró?

Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóvá

Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóvá

Bíróság: Vissza kell adni a CNN tudósítójának fehér házi belépőjét

Bíróság: Vissza kell adni a CNN tudósítójának fehér házi belépőjét

Nem találunk szavakat: újra kapható lesz a kazettás rádió

Nem találunk szavakat: újra kapható lesz a kazettás rádió