szerző:
hvg.hu

A Magyar Nemzet szerint 2015-ben is a legnagyobb polgármesteri jutalmat zsebelhette be az országban Harkány polgármestere, és valószínűleg idén is az élen végez.

Egyhangúlag döntött a harkányi képviselőtestület a polgármester és az alpolgármester prémiumáról azután, hogy a fürdőváros 20-25 millió forintos, rendkívüli önkormányzati támogatást kért szeptemberben a Belügyminisztériumtól – olvasható a szerdai Magyar Nemzetben.

Baksai Endre Tamás 3,3 millió, Remmert Ferenc pedig 1,2 millió forint jutalmat vehet fel, a lap szerint mindketten a Fidesz helyi potentátjai.

A Magyar Nemzet szerette volna személyesen megkérdezni a két városvezetőt az ügyben. Baksai Endre Tamás hétfő óta elérhetetlen, valószínűleg szabadságon van. Remmert Ferenc egy közleményt küldött, amelyben hosszasan sorolták a városvezetők érdemeit. Ebben azt írták, hogy egy képviselő javasolta a jutalmazásukat, mert szerinte a polgármesternek és az alpolgármesternek köszönhetően csaknem 2,6 milliárdos beruházás és pályázati program valósulhat meg Harkányban.

Baksai Endre Tamás két éve is hathavi jutalmat kapott, Remmer Ferenc pedig kéthavit. Mindketten 2014 ősze óta vannak a posztjukon.

A lap emlékeztet: Harkánytól körülbelül négymilliárdos adósságot vállalt át korábban az Orbán-kormány. A rendszerváltás óta polgármesterkedő, fideszes Bédy Istvántól 4,7 milliárdos adósságot örökölt a 2010-ben megválasztott független polgármester, Imri Sándor, aki valamennyi ledolgozott ebből, de Harkány még így is a legeladósodottabb magyar város volt az egy főre jutó mérőszám alapján.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ma mindenhová megérkezhet az első hó

Ma mindenhová megérkezhet az első hó

A rácsok mögött élőkről készített drámai kisfilmet a BvOP – videó

A rácsok mögött élőkről készített drámai kisfilmet a BvOP – videó

Szaddám Huszeinre emlékező tábla jelent meg Londonban, meglepő felirattal

Szaddám Huszeinre emlékező tábla jelent meg Londonban, meglepő felirattal

Szeviép-ügy: Botkának ez kínos lesz

Szeviép-ügy: Botkának ez kínos lesz

Még több pénzt kereshetnek adómentesen a focisták

Még több pénzt kereshetnek adómentesen a focisták

Már a 18. századi diákok is telefirkálták a könyveiket, leginkább emberevő óriásokkal

Már a 18. századi diákok is telefirkálták a könyveiket, leginkább emberevő óriásokkal