szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felvásárlásra készül az Apple, hogy feldobja zenei szolgáltatását.

Az Apple a Shazam felvásárlásáról folytat tárgyalásokat – írja a Reuters. A hírügynökség forrása a TechCrunch korábbi hírét erősítette meg a techóriás és a dalfelismerő programjáról híres szoftvercég fúziójáról, amelyet akár a jövő héten is lezárhatnak.

A Shazam okostelefonos alkalmazása már elérhető az Apple okostelefonjaiban: az iPhone Sirijét „segíti” a dalok felismeréséban. A cég programja azonban nem csak zenét, de tévéműsorokat is képes felismerni, ami egyelőre nem része a Siri szolgáltatásnak – jegyzi meg a Reuters. Az Apple részeként pedig valószínűleg más, az iPhone-okra szabott fejlesztések is várhatók.

A fő cél ugyanis nem Siri feldobása, hanem az, hogy az Apple zeneszolgáltatása, az Apple Music fel tudjon zárkózni fő riválisához, a Spotifyhoz. Míg utóbbinak nyáron 60 millió regisztrált felhasználója volt, az Apple szolgáltatását mindössze 27 milliónak használták.

A brit Shazam tulajdonosainak 143 millió dollárnyi tőkét sikerült eddig bevonni a cég 18 éves fennállása alatt, a cég mostani értékét 1 milliárd dollárra becsülik, a vételár a TechCrunch szerint 400 millió dollár lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
140 km/h-val repeszt a DJI új drónja

140 km/h-val repeszt a DJI új drónja

A Twitter fellép az oltásokkal kapcsolatos hamis hírek ellen

A Twitter fellép az oltásokkal kapcsolatos hamis hírek ellen

Révész Sándor: A Fidesz és az Európai Néppárt: a máj s(z)ara

Révész Sándor: A Fidesz és az Európai Néppárt: a máj s(z)ara