szerző:
hvg.hu

Kiderült, 5,4 milliárd forint közpénzt kap a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány. Most már azt is tudni, mire megy el a pénz, sőt, Mészáros Lőrinc titokzatos e-mail címére is fény derült.

Megírtuk, az MLSZ tao-támogatásokat összegző adatbázisában múlt hét pénteken jelent meg az első összeg, a 2,3 milliárd forint, hétfőre azonban új szám, 5,4 milliárd jelent meg, ennyi pénz áramlik hozzájuk olyan cégektől, akik az államkasszába történő befizetés helyett a felcsúti fociakadémia alapítványát választják.

Ez az összeg felcsúti mércével is jelentős, közel duplája az eddigi rekordjuknak. Az alapítvány a legtöbb adóforintot mostanáig az előző szezonban zsebelte be, akkor 2,9 milliárdból gazdálkodhattak.

Később a 24.hu az Akadémia honlapjára hivatkozva közölte, a pénzből a centerpálya mellett ifjúsági szálló épül (több mint kétmilliárdért), utakat és parkokat tesznek rendbe (1,7 milliárdért), bővítik a sport- és konferenciaközpontot (majd kétmilliárdért).

Vannak kisebb tételek is, de azok is érdekesek. 71 millióért beépített konyhatechnológiát vesznek, százmillióért buszt, kétszáz millió megy kondigépekre. A személyi jellegű kiadásokra is fény derül. 2015-ben még 571, 2017-ben már 840 millió forintot tettek ki ezek a tételek. Az akadémián egyébként a kommunikációs igazgató mellett kilenc kommunikációs munkatárs fizetését finanszírozzák taó-pénzből.

A hivatkozott dokumentumon feltűnik a kérelmező hivatalos képviselője, Mészáros Lőrinc is, valamint az e-mail címe:

[email protected]

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!