szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felerősödött a rendvédelmi tudás a kormány végletesen centralizált hatalomgyakorlásában.

Lépten-nyomon ügynökökbe és nyomozókba ütközik, aki a gazdasági élet szereplői között próbál eligazodni – olvasható a HVG 148 oldalas karácsonyi duplaszámában.

Legutóbb Óbuda önkormányzata döntött arról, hogy a békásmegyeri piac cégének vezetésére Horváth Antalt, a kerület előző rendőrkapitányát nevezi ki, míg a felügyelőbizottság élére Gera Károlyt, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori alezredesét kérték fel. Az új zuglói alpolgármester, Horváth Zsolt, a DK kerületi elnöke pedig 2013-ig „fedett műveleti területen” dolgozott. Az ügynökmúlt vajmi kevéssé zavarta Karácsony Gergely polgármestert vagy a kerület többi ellenzéki politikusát.

Egy korábbi titkosügynökkel gyújtotta meg az idei adventi koszorú első gyertyáját Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége is. Az Ökumenikus Segélyszervezet elnöke, Lehel László nem is tagadja, hogy az 1980-as években kapcsolatba került a titkosszolgálatokkal. De közel került a tűzhöz Doszpot Péter korábbi nyomozótársa, Csík Zoltán is. Az egykori gyilkosságis rendszeresen feltűnik Mészáros Lőrinc vállalkozásaiban, vidéki szállodák tulajdonostársaságaiban.

A biztonsági cégek rendőrségi, titkosszolgálati kötődése már-már közhely. Amikor például Pintér Sándor éppen nem belügyminiszter, akkor az egyik legnagyobb ilyen magánvállalkozás tulajdonosa.

Eközben a kormány a lehető legközelebb engedte magához a kétes hírű arab üzletembereket. A jordán tiszteletbeli konzul, Zaid Naffa, aki közvetlen kapcsolatot tart fenn Tiborcz Istvánnal, éppen a honosítását kérte, amikor elbukott a terrorelhárítók átvilágításán.

Részletek a HVG 148 oldalas karácsonyi különszámának Gazdaság rovatában.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alsónadrágásás, szúnyogfigyelés, digitális játék – ezzel is előrevihetjük a tudományt

Alsónadrágásás, szúnyogfigyelés, digitális játék – ezzel is előrevihetjük a tudományt

Három híresség is elmondja a kormány videójában, hogy miért fontos a védőoltás

Három híresség is elmondja a kormány videójában, hogy miért fontos a védőoltás

In memoriam: Egy Szomjas-filmből csakis egy Szomjas-film bontakozhatott ki

In memoriam: Egy Szomjas-filmből csakis egy Szomjas-film bontakozhatott ki