szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A karácsonyfa alatt derült ki, hogy a drága játék hamisítvány.

A Facebookon keresett magához hasonló Lego-károsultakat az a férfi, aki a karácsonyfa alatt szembesült azzal, hogy a Tescóban vásárolt játék nem más, mint kínai hamisítvány. Tordai Józseffel az Index vette fel a kapcsolatot, miután a férfi a Facebookra kiírta, hogy a gyerekének vásárolt Technics-lego helyett ócska játékkockát és újságpapírt kapott.

A távirányítós Technics-legót december 8-án a Camponában található Tescóban vette. A játék 28-30 ezer forintba került, de akciósan le volt értékelve a felére. Az Indexnek elmondta, hogy kifejezetten ezért a játékért utazta be az összes boltot, szupermarketet, hogy végül megtalálja azt, amire kisfia leginkább vágyott.

A fa alatt szembesültek azzal, hogy a drága játék helyett aldis reklámújság és valószínűleg kínai hamisítvány legókockák voltak csak a csomagolásban.

A férfi bejegyzése alatt azóta még ketten jelezték, hogy hasonlóan jártak, egyikük a csepeli, másikuk a váci úti Tescóban vett kicserélt Legót. A közös mindhárom esetben, hogy drága Technics-típusú legókról van szó, és mindhármat egy Tescóban vásárolták – írja az Index.

A szülők azt tervezik, hogy panaszt tesznek a központi Tescónál, bár József szerint elég valószínű, hogy a kicserélésért felelősöket nem a nyíregyházi Lego-gyárnál kell keresni, ugyanis a csomagolásban talált reklámújságok budapestiek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!