szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A családi házban élők akár interneten is foglalhatnak időpontot újévtől a kéménysepréshez.

Januártól a családi házban élők a számukra alkalmas időpontra kérhetik a kéményseprést, illetve az ellenőrzési munkákat.

Hajdú Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a köztévé szerda reggeli műsorában azt mondta: a jövőben az egylakásos ingatlanokban lakók nem kapnak papíralapú értesítést arról, hogy a kéményseprők mikor érkeznek.

Januártól a lakók interneten, telefonon, vagy a személyes ügyfélszolgálatokon keresztül lefoglalhatják a nekik alkalmas időpontot a kéményseprési munkákra.

Az időpontfoglalási rendszer bevezetése mellett megmarad a kéményseprési munkák ingyenessége is, a tüzelőberendezés típusa alapján meghatározott időközönként. A változásokról a www.kemenysepres.hu oldalon lehet tájékozódni.

A szóvivő a szén-monoxid-mérgezések veszélyére is figyelmeztetett. Elmondta: a katasztrófavédelem honlapján közzétették a biztonságos és nem biztonságos szén-monoxid-jelző készülékek listáját. Azt kérte, hogy mindenki szakboltban, szakembertől vásároljon ilyen készülékeket.

Arról is beszélt, hogy az ünnepek alatt szinte minden napra jutott szén-monoxid-mérgezés gyanús eset, és eddig tíznél több embert kellett kórházba vinni kivizsgálásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Demeter Szilárd lemondását követeli száznál is több magyar értelmiségi

Demeter Szilárd lemondását követeli száznál is több magyar értelmiségi

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához

Vizsgálja a rendőrség, hogy köze volt-e az orvosának Maradona halálához