szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint két és fél tonna hús, húskészítmény, illetve fűszer forgalmazását tiltották meg a Bács-Kiskun megyei üzem ellenőrzése után.

Lejárt szavatosságú fűszereket és erősen szennyezett, penészes húst, illetve húskészítményeket találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy Bács-Kiskun megyei húsfeldolgozó üzemben, ahol számos műszaki, higiéniai és élelmiszerbiztonsági szabályt megsértettek – közölték szerdán.

A decemberi razzián összesen 2580 kilogramm hús, húskészítmény és fűszer forgalomba hozatalát tiltották meg, valamint elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

©
©

Az üzemben nem tartották be az élelmiszerek nyomon követésére vonatkozó előírásokat, néhány terméknek nem volt gyártmánylapja.

A hűtött hulladéktárolót főzésre használták, miközben az állati eredetű hulladékot az udvaron tárolták. Kiskereskedelemből visszaérkezett árut, lejárt szavatosságú fűszert és hústermékeket, valamint erősen szennyezett, penészes árut is találtak az ellenőrök.

Az érintett kalocsai vállalkozás adatait közzétették a jogsértő cégek listáján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!