szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kifogást nyújtott be az orosz Szilovije Masini a Roszatom fellebbviteli bizottságánál, amiért műszaki okokra hivatkozva kizárták a Paks II. egyik legnagyobb tenderéből.

Az áramfejlesztő turbinára pályázó szentpétervári cég szilveszter előtt két nappal nyújtotta be panaszát – írja az MNO. A Roszatom a tenderen a GE Hungary Kft. nettó 248,12 milliárd forintos ajánlatát fogadta el, miután kizárta az orosz versenytársat. A Roszatom honlapján közzétett hirdetmény hosszan taglalja, mely paramétereknek nem felelt meg a szentpétervári cég. A GE pályázatával kapcsolatban nem vetődött fel semmilyen kifogás.

A Roszatom szeptember óta hétszer halasztotta el a döntést arról, melyik cég szállíthatja az új blokkok egyik legfontosabb berendezését, az áramfejlesztő turbinákat. A befutó GE szállítja majd a szintén a Roszatom fővállalkozásában épülő első török atomerőmű turbinaegységeit is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

A Roszatom így magyarázza a finn atomerőmű építésének csúszását

A finn projekt építési engedélyének kiadásáról még nem született döntés, ezért inkorrekt az az állítás, amely szerint a finn nukleáris hatóság a felmerült biztonsági problémák miatt nem adja ki az építési engedélyt- írja a hvg.hu-nak eljuttatott közleményében az orosz cégóriás.

MTI Világ

Trump megvizsgáltatná, mi köze Clintonnak a Roszatomhoz

Ismét "boszorkányüldözésnek" nevezte Donald Trump, hogy vizsgálat folyik az elnökválasztásba történt orosz beavatkozás ügyében. Azt viszont követelte, hogy ellenőrizzék, mi volt Hillary Clinton szerepe az orosz Roszatommal való szerződéskötésben.

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi

A hajléktalan embereket védő "vörös kódot" hirdetett az Emmi

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben

Koronavírus-díjat szednek a lengyel magánegészségügyben