szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Remek évkezdést tudhat maga mögött Mészáros Lőrinc üzlettársa is: Szíjj László cége, a Duna Aszfalt vitt el egy zsíros, 26,3 milliárd értékű tendert. Aztán ráadásként még egyet, igaz, az "csak" néhány százmilliós volt.

A pénteki közbeszerzési értesítőben megjelentek szerint a felcsúti polgármester üzlettársának, a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt építheti az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd–Abony közötti szakaszát és a kapcsolódó létesítményeket – írta a Magyar Nemzet online kiadása.

A részletek szerint a munka során egy gyorsforgalmi utat építenek, ami kétszer két sávos és 17,6 kilométeres lesz. A Duna Aszfalt alvállalkozója a Hódút Kft. lesz, amely az MNO beszámolója szerint a felcsúti polgármesterrel üzletelő Varga Károly érdekeltsége.

Slusszpoén, hogy a Duna Aszfalt elvitt még egy tendert, méghozzá Érden, ám ez már jóval szerényebb, "mindössze" 629 millió forint értékű. A cég elsősorban útfelújítást, az út teherbírásának növelését végzi majd az autóbusz-közlekedés bevezetése előtt.

Ha már milliárdok: Mészáros Lőrinccel kapcsolatban nem elhanyagolható hír, hogy mostanra több mint kétszáz cégben szerzett érdekeltséget.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusban meghalt Koltai Lajos felesége

Koronavírusban meghalt Koltai Lajos felesége

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg

7 ezernél több új fertőzöttet találtak, elhunyt 146 beteg

Hullámvasút volt 2020 a műszaki cikkek piacának, de remekül zárult az év

Hullámvasút volt 2020 a műszaki cikkek piacának, de remekül zárult az év