szerző:
hvg.hu

Remek évkezdést tudhat maga mögött Mészáros Lőrinc üzlettársa is: Szíjj László cége, a Duna Aszfalt vitt el egy zsíros, 26,3 milliárd értékű tendert. Aztán ráadásként még egyet, igaz, az "csak" néhány százmilliós volt.

A pénteki közbeszerzési értesítőben megjelentek szerint a felcsúti polgármester üzlettársának, a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt építheti az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd–Abony közötti szakaszát és a kapcsolódó létesítményeket – írta a Magyar Nemzet online kiadása.

A részletek szerint a munka során egy gyorsforgalmi utat építenek, ami kétszer két sávos és 17,6 kilométeres lesz. A Duna Aszfalt alvállalkozója a Hódút Kft. lesz, amely az MNO beszámolója szerint a felcsúti polgármesterrel üzletelő Varga Károly érdekeltsége.

Slusszpoén, hogy a Duna Aszfalt elvitt még egy tendert, méghozzá Érden, ám ez már jóval szerényebb, "mindössze" 629 millió forint értékű. A cég elsősorban útfelújítást, az út teherbírásának növelését végzi majd az autóbusz-közlekedés bevezetése előtt.

Ha már milliárdok: Mészáros Lőrinccel kapcsolatban nem elhanyagolható hír, hogy mostanra több mint kétszáz cégben szerzett érdekeltséget.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!