szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szervezők szerint 14-16 gyermek édesanyja jelezte eddig, hogy igénybe venné a szolgáltatást, de még várják a jelentkezőket.

Februártól indul a gyerektaxi Pécsen a Pécsimami Közhasznú Egyesület koordinálásával. A szolgáltatás ingyenes lesz egy pályázati támogatásnak köszönhetően – írja a bama.hu.

A gyerektaxi sokak számára nyújthat segítséget a munka és a család összehangolásában. Eddig 14-16 gyermek édesanyja jelentkezett, de még várjuk azokat, akiknek ez a lehetőség megkönnyítené a mindennapokat – mondta Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke.

Az online jelentkezési űrlapot kitöltőkkel a Pécsi Nő-Köz-Pont munkatársa telefonon felveszi a kapcsolatot és egyezteti, hogy a gyerekeket mely napokon, milyen időpontban kellene elvinni a megadott helyszínre, majd a hónap végére elkészül az útvonalterv. 

A programba bekerülő 4-14 éves korú gyerekekért fix időpontban megy egy kisbusz, amelyet hivatásos sofőr vezet, az utazókra pedig szakképzett gyerekfelügyelő vigyáz.

Gellén Nóra elmondta: a gyerektaxira olyan szülők jelentkezhetnek a www.pecsimami.hu-n található űrlap kitöltésével, akiknek munkaideje túlnyúlik az óvoda vagy az iskola nyitvatartási idején, illetve azok is, akik egy-egy napon nem tudják elvinni gyermeküket például egy iskolán kívüli foglalkozásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Találtak egy teljesen újfajta bolygót, egy év 19 óráig tart rajta

Találtak egy teljesen újfajta bolygót, egy év 19 óráig tart rajta

Bevetik az antiszemitizmus ellen a mesterséges intelligenciát

Bevetik az antiszemitizmus ellen a mesterséges intelligenciát

Biden: Trump életeket menthetett volna meg

Biden: Trump életeket menthetett volna meg