szerző:
hvg.hu

A szervezők szerint 14-16 gyermek édesanyja jelezte eddig, hogy igénybe venné a szolgáltatást, de még várják a jelentkezőket.

Februártól indul a gyerektaxi Pécsen a Pécsimami Közhasznú Egyesület koordinálásával. A szolgáltatás ingyenes lesz egy pályázati támogatásnak köszönhetően – írja a bama.hu.

A gyerektaxi sokak számára nyújthat segítséget a munka és a család összehangolásában. Eddig 14-16 gyermek édesanyja jelentkezett, de még várjuk azokat, akiknek ez a lehetőség megkönnyítené a mindennapokat – mondta Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke.

Az online jelentkezési űrlapot kitöltőkkel a Pécsi Nő-Köz-Pont munkatársa telefonon felveszi a kapcsolatot és egyezteti, hogy a gyerekeket mely napokon, milyen időpontban kellene elvinni a megadott helyszínre, majd a hónap végére elkészül az útvonalterv. 

A programba bekerülő 4-14 éves korú gyerekekért fix időpontban megy egy kisbusz, amelyet hivatásos sofőr vezet, az utazókra pedig szakképzett gyerekfelügyelő vigyáz.

Gellén Nóra elmondta: a gyerektaxira olyan szülők jelentkezhetnek a www.pecsimami.hu-n található űrlap kitöltésével, akiknek munkaideje túlnyúlik az óvoda vagy az iskola nyitvatartási idején, illetve azok is, akik egy-egy napon nem tudják elvinni gyermeküket például egy iskolán kívüli foglalkozásra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!