szerző:
hvg.hu

Nyilvánossá tették a KDNP parlamenti frakciójának 2017-es kiadásait, néhány meglepő tétellel. A lekvár és a gerincerősítés is fontos volt a kereszténydemokratáknak.

Kikérte a 168 Óra a KDNP-frakció közpénzből fedezett szerződéseit. A 17 tagú képviselőcsoport egy év alatt összesen 126 millió forintot költött el.

A legnagyobb tétel a tanácsadás volt, erre több, mint 33 millió forint ment el. Közvélemény-kutatást mindössze egyszer rendeltek, de azért 6,5 millió forintot fizettek a Nézőpont Intézetnek.

A párt bőkezű ajándékozó volt: 1,8 millió forint értékben vettek ajándékkosarakat. De vettek két ajándékcsomagot a Lekvárosház Kft.-től is, összesen 1,2 millió forintot költöttek lekvárra. Könyveket is adtak ajándékba, de ezekre már nem szántak annyit, mint a lekvárra, 883 ezer forintnál megálltak.

Képeslapokat két alkalommal vásároltak, egyszer még csak 161 ezerért, utána viszont már 319 ezer forintot fizettek. Borítékokra 305 ezer forintot adtak ki.

A 17 képviselő és stábjaik irodaszereire 717 ezer forint ment el. Mobiltelefonokra 1,7 millió, számítógépekre közel kétmillió, szkennelésre 900 ezer forint értékben kötöttek szerződéseket, de még gerincerősítő széket is vettek 224 ezerért. A számítástechnikai tanácsadás 4,4 millióba került, a honlapjuk üzemeltetése pedig 7,7 millióba.

Két kihelyezett frakcióülést is tartottak tavaly, persze nem ingyen. Ezeknek a megszervezése összesen 10,8 millió forint közpénzt vitt el.

A képviselők fotózására egész évre szóló megbízást adtak, 4,1 millió forintért, videózásra pedig 4,9 millióért szerződtek. De hiába dolgoztak profikkal, a fotók és digitális anyagok feldolgozására és javítására még két szerződést kellett kötniük, 1,6, illetve 1,7 millió forint értékben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bekérették a magyar nagykövetet Macedóniában

Bekérették a magyar nagykövetet Macedóniában

Nevet változtat a Ghymes

Nevet változtat a Ghymes

Itt tart az orosz technika: okostelefonról is beindíthatók az új Ladák

Itt tart az orosz technika: okostelefonról is beindíthatók az új Ladák

Folytatódik az eszeveszett játékkaland: itt a Toy Story 4. első előzetese

Folytatódik az eszeveszett játékkaland: itt a Toy Story 4. első előzetese

Egyre magasabbak és nehezebbek vagyunk, és ha így folytatjuk, felfaljuk az egész világot

Egyre magasabbak és nehezebbek vagyunk, és ha így folytatjuk, felfaljuk az egész világot

A parlament mellett fészkelhetnek a kivik Új-Zélandon

A parlament mellett fészkelhetnek a kivik Új-Zélandon