szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kósa Lajos nyugdíjas fórumon járt, és nagyot mondott.

Akár nyolcszázezren térhetnek vissza a munkaerőpiacra a közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek révén – mondta a vg.hu tudósítása szerint Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter egy budapesti nyugdíjasfórumon. A politikus úgy számol, ez 250-400 milliárd forintos jövedelmet jelenthet.

Ehhez azonban arra lenne szükség, hogy rugalmasabb legyen a nyugdíjasok foglalkoztatásának rendszere – a közszférában erre jelenleg nincs mód, pedig számos ágazat komoly munkaerőhiánnyal küzd. A kormány dolgozik a nyugdíjasok Munka törvénykönyvéhez köthető foglalkoztatásának rugalmasabbá tételén – idézi a a weboldal a politikust, aki arra is emlékeztetett: a szövetkezeti forma ennél sokkal rugalmasabb, hiszen akár heti néhány órában is megvalósulhat a munka.

Kósa azt is megerősítette: a kormány nem akarja emelni a nyugdíjkorhatárt, és nem akar változtatni az öregségi nyugdíjrendszeren.

Eddig összesen 91 ilyen szövetkezet alakult meg, a szövetkezeteket tömörítő érdekvédelmi szervezet, a Közész pedig most országjáráson népszerűsíti ezt a foglalkoztatási formát. Az országban 23 fórumot szerveztek, hogy felmérjék, mit és hogyan kívánnak dolgozni a nyugdíjasok, emellett készül egy országos nyilvántartási rendszer a közérdekű nyugdíjas-szövetkezetekről.

További részletek a Világgazdaság cikkében

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
RTL: Korábban saját magát bízta meg egy uniós projekt irányításával az EMMI új államtitkára

RTL: Korábban saját magát bízta meg egy uniós projekt irányításával az EMMI új államtitkára

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető