szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fákat csavart ki, tetőket tépett, járműveket borított fel, sőt, embereket fújt el a Hollandiára, Belgiumra és Németországra lecsapó viharos szél.

Sorban jelennek meg a közösségi oldalakon a csütörtöki viharról szóló fotók, videók elsősorban Hollandiából és Németországból.

A villamosok fényezése alapján valószínűleg Hágában készült ez a rövid videó a kerékpárosról, aki nem tudott megbirkózni a viharos széllel.

Megint egy tömegközlekedési eszköz, a sárga színű, dupla csuklós "U" busz alapján tippeljük azt, hogy Utrechtben készült a videó arról a mobil WC-ről, amit könnyedén görgetett a szél, és amelyben valószínűleg senki sem ült éppen akkor.

Szintén Utrechtben nehéz volt állva maradni az erős szélben, ha minden igaz.

Egy hatalmas reklámtábla is megadta magát Almereben. Rotterdamban szinte feltekerte a szél egy ház tetejét, és a kikötőben is elmozdított a helyéről néhány konténert.

A holland köztévé oldalán itt láthatóak a legrémisztőbb csütörtöki viharvideók.

Egy kölni gimnázium tanulói is élőben nézték a tornacsarnok tetejének utolsó perceit.

©
©

Az utolsó hírek szerint legalább hárman haltak meg eddig a csütörtöki viharban Belgiumban és Hollandiában. Belgiumban egy ember meghalt, miután a vihar kicsavart egy fát, amely rázuhant az autójára Brüsszelben. Hollandiában két halottról tudni. Németországban is meghalt egy férfi, amikor rádőlt egy fa.

Németországban a Friederike nevű vihar miatt több térségben felfüggesztették a vasúti közlekedést. Nem járnak a helyi és regionális vonatok Észak-Rajna–Vesztfáliában, valamint Rajna-vidék–Pflazban, Alsó-Szászországban, Szászországban, Szász-Anhalt tartományban, Türingiában és Hessen északi részén. A Deutsche Bahn délután az ország egész területén felfüggesztette a távolsági járatok indítását.

A lehűlést okozó front miatt sokfelé jegesek az utak. Alsó-Szászországban a helyi rendőrség tájékoztatása szerint szinte percenként történnek koccanásos balesetek. Hessenben a szél még építési darukat is feldöntött és elsodort teherautókat az utakról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Financial Times: Amerikából szerezne be AstraZeneca-vakcinát az Európai Unió

Financial Times: Amerikából szerezne be AstraZeneca-vakcinát az Európai Unió

Szlávik János szerint egyértelműen a brit variáns áll a meredeken emelkedő fertőzöttszám mögött

Szlávik János szerint egyértelműen a brit variáns áll a meredeken emelkedő fertőzöttszám mögött

ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért

ATV: Hatalmas sorok kígyóznak oltásért