szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Teniszszövetség főtitkára szerint nagyon kevés idő maradt a kivitelezésre, ha tartani akarják a határidőt, ezért lehet, hogy meghívásos tender kiírásával gyorsítanák meg a folyamatot.

2019 áprilisának végére kellene teljesen elkészülnie az új margitszigeti teniszközpontnak, mert jövő nyáron ott rendezik meg a nyári ATP 250 budapesti tornát. Ehhez képest egy kapavágás sem történt még, pedig a teniszközpontról szóló kormányrendelet már tavaly június 2-án megjelent a Magyar Közlönyben – írja a szerdai Magyar Nemzet.

Richter Attila, a Magyar Teniszszövetség főtitkára a lapnak elmondta: újabb költségvetés elfogadására lesz szükség ahhoz, hogy az eredetileg tízmilliárdos projektet valóban elkezdhessék a következő hetekben.

Az újra tervezés oka az, hogy olyan centerpályát akarnak kialakítani, amely a tetejének köszönhetően multifunkcionális csarnokká alakítható, ahol kongresszusokat, rendezvényeket, sőt, színpadi előadásokat rendezhetnek majd.

A szövetségi vezető szerint az új centrumban iskolai teniszoktatás is lesz, és ugyancsak használhatnak majd pályát a szigeten található szállodák vendégei. Sőt, a margitszigeti futók számára is alakítanak ki ott kiszolgálóhelyiségeket – tette hozzá a szövetségi vezető.

A centrum egyébként egy 7500 fő befogadására alkalmas centerpályából, egy ezer-ezerötszáz néző leültetésére alkalmas kiscenterből és további hat salakos pályából áll majd.

Az eredeti elképzelések alapján a nemzeti teniszközpontot a Nemzeti Sportközpontok építené meg, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. pedig beruházási szolgáltatóként és építési ellenőrként venne részt a projektekben.

Richter Attila is elismerte, hogy mindössze 10-12 hónapjuk van a kivitelezésre, ami nagyon kevés idő. „Így a jogszabályok keretein belül, de a lehető leggyorsabb és pénzügyileg hatékony módon szeretnénk mindezt megoldani. Ha mindenképpen szükséges, akkor közbeszerzési pályázat kiírásával, és ha van rá mód, meghívásos tenderrel” – jelezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Veneto tartomány kormányzója: A magyarok nyugodtan foglaljanak szálláshelyet

Veneto tartomány kormányzója: A magyarok nyugodtan foglaljanak szálláshelyet

A driftelés is tölti majd az AMG Mercedesek akkumulátorait

A driftelés is tölti majd az AMG Mercedesek akkumulátorait

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva