szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vízműtelepen meghibásodott alkatrész miatt más módszerrel fertőtlenítik most az ivóvizet, emiatt más annak az íze és a szaga. De ettől még állítólag iható.

Dohos, klórszagú víz folyik a csapokból hetek óta a szentesiek szerint. Van, aki csatornaszagúnak, mások fertőtlenítőszerszagúnak nevezték az ivóvizet, amelynek a színe egyébként rendben van – írja a Délmagyarország.

A lap úgy tudja, hogy a problémát többen jelezték már a szolgáltatónak, az Alföldvíznek, a szakemberek kimentek a helyszínre, a mért értékeket azonban határértéken belülinek találták.

Szentesen öt éve kezdődött ivóvízminőség-javító program, 1,8 milliárd forint pályázati pénzt költöttek rá, de a beruházásra sok a panasz.

Az Alföldvíz Zrt. PR-irodavezetője most azért más a víz szaga és íze, mert a berekháti vízműtelepen, a fertőtlenítővonalon elromlott a klór-dioxid-adagoló, emiatt kénytelenek klórgázzal fertőtleníteni a vizet.

Ha valaki panaszt tesz, a cég munkatársai kimennek a címre, jegyzőkönyvet vesznek fel, és klórértéket mérnek. Az irodavezető szerint mindkét fertőtlenítési mód mértékben megfelel egyébként az előírásoknak, akárcsak az ivóvíz paraméterei.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Íme Kína hatalmas elektromos divatterepjárója

Íme Kína hatalmas elektromos divatterepjárója

A rendőrség most a szabálytalan előzésekből nyújt át egy csokorra valót

A rendőrség most a szabálytalan előzésekből nyújt át egy csokorra valót

Hont András bántalmazása miatt gyanúsított lett Bede Zsolt

Hont András bántalmazása miatt gyanúsított lett Bede Zsolt