szerző:
hvg.hu

A tervek szerint idén oda is visznek távhőt, ahol még nem elérhető. Készülnek az új városligeti intézmények és az operaház új kőbányai próbacentrumának hőellátására is.

A Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. (Főtáv) az idén jelentős fejlesztésekre készül, hogy a hálózatához csatlakoztathassa Budapest néhány, eddig nem távfűtött kerületét, valamint előkészíti két biomassza-tüzelésű fűtőmű építését is – írja a pénteki Világgazdaság.

A Főtáv fejlesztéseinek idei beruházási igénye meghaladja a 10 milliárd forintot.

A cikk szerint a Főtáv az V. kerületben 2018-ban megkezdené a távhőszolgáltatást, ehhez idén egy 0,6 méter átmérőjű vezetékpárt kell átvezetni a budairól a pesti oldalara az Erzsébet hídon át. A beruházást a Kéménymentes belváros nevű projekt részeként valósítják meg.

A Városligetben épülő intézmények hőellátásához a távhőszolgáltató idén a XIII. kerületben készül vezetékfejlesztésre, továbbá ráköti a hálózatára a Magyar Állami Operaház X. kerületi próbacentrumát is.

Tavaly több évnyi csökkenés után ismét nőtt a Főtáv által eladott hő mennyisége, mert nőtt az ügyfelek száma, az újonnan bekapcsolt fogyasztók között lakóparkok, irodaházak, állami és önkormányzati épületek is vannak.

Az előzetes adatok szerint a Főtáv árbevétele 2017-ben 44,4 milliárd forintra nőtt az előző évi 43,2 milliárdról, üzemi eredménye 1,7 milliárd forintról 1,5 milliárdra csökkent – olvasható a Világgazdaságban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!