szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legtöbben a saját otthonukban fagytak meg, mert nem tudták felfűteni a lakásukat.

Négy nap alatt huszonegy ember halt meg az országban az elmúlt napok hideg időjárása miatt – írta a Magyar Nemzet a Magyar Szociális Fórum adatai alapján. A legtöbben közülük nem hajléktalanok voltak, hanem a saját fűtetlen lakásukban haltak meg, vagy az után, hogy kórházba kerültek az otthoni hideg miatt.

A szervezet elnöke azt nem pontosította, hogy honnan származnak az adataik, de arról beszélt: 2017 ősze óta legalább 185 emberről tudnak, aki a hideg miatt halt meg.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte: a hideg miatti intézkedéseikkel több száz hajléktalan és idős ember életét mentették meg. A halottak pontos számáról szóló adatokat azonban nem adták ki, és még a KSH sem készült el a 2017/18-as összesítésével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszatért Magyarország áramfogyasztása a járvány előtti időszakéhoz

Visszatért Magyarország áramfogyasztása a járvány előtti időszakéhoz

Privátbankár: Milliárdosok vadászházára ment el 7 milliónyi közpénz

Privátbankár: Milliárdosok vadászházára ment el 7 milliónyi közpénz

Luxusbútorokon kaszált óriásit Warren Buffet

Luxusbútorokon kaszált óriásit Warren Buffet