szerző:
hvg.hu

A Mercer éves listáján a magyar főváros sokkal hátrébb került.

Ismét Bécs lett a világ legélhetőbb városa – legalábbis a Mercer éves listáján, amelyet most huszadik alkalommal adott ki a tanácsadó. Az osztrák főváros pedig kilencedik alkalommal került az élére, ami a HR-tanácsadással foglalkozó Mercer olvasatában azt jelenti, hogy itt a legjobb egy cég alkalmazásában kiküldetésben élni. A felmérésben nézik az egészségügyi ellátást, az oktatást, a kulturális életet is.

Európa a Brexitet övező bizonytalanságok és a politikai viharok ellenére megőrizte vonzerejét – indokol közleményében a társaság. Valóban több európai város ott van az élbojban: Bécset a svájci Zürich követi, a harmadik helyen holtversenyben pedig az új-zélandi Auckland mellett Münchent láthatjuk. Az első tízben egyébként három németországi várost is találunk.

Budapest a 76. helyre kúszott fel a tavalyi 78-ról. Svédország fővárosa, a közmédiában az elmúlt napokban földi pokolként leírt Stockholm a 23.

A lista végén sincs változás: a 231. helyre került Bagdad továbbra is a legkevésbé élhető hely.

A világ legélhetőbb városai (2018)

1. Bécs

2. Zürich

3. Auckland

3. München

5. Vancouver

6. Düsseldorf

7. Frankfurt

8. Genf

9. Koppenhága

10. Bázel

(Mercer

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!