szerző:
hvg.hu

Száznyolcvan résztvevő közül ötöt sorsoltak ki, ők kamatmentes állami támogatást kapnak a lakásvásárlásukhoz.

Lezajlott az első magyarországi Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) első nyilvános kiválasztása. A lakáslottón a Central NOK Szervező Zrt. által létrehozott 180 fős közösség tagjai reménykedhettek. Öt tag sorsolás, 18 tag pedig licit útján szerzett jogosultságot lakásvásárlásra.

A NOK-ba befizető tagok közül sorsolással választják ki azokat, akik kamatmentes állami támogatást kapnak a lakásvásárlásukhoz. A tagok kötelezettséget vállalnak, hogy egy általuk meghatározott összeget előre meghatározott rendszerességgel befizetnek, a NOK pedig a takarékoskodó által elhelyezett összeg függvényében lehetőséget ad arra, hogy kamatmentes közösségi megelőlegezéssel és állami támogatással a futamidő vége előtt vásárolhatnak új építésű lakást. 

Az, hogy az egyes tagok mikor jutnak a teljes összeghez, a negyedévente megtartandó kiválasztási eseményen dől el – mondta Vincze Krisztián, a GDN Ingatlanhálózat HitelCentrumának vezetője.

A megtakarítás csak új lakás vásárlására fordítható. A konstrukcióhoz állami támogatás is jár, ennek a mértéke a tagot terhelő befizetési kötelezettség 30 százaléka, maximum 4,5 millió forint szerződésenként. A szerződések szabadon választható értéke 10 és 40 millió forint között lehet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!