szerző:
hvg.hu

Szeptemberben romlott el, decemberben írták ki a tendert.

A fűtési szezon végére sikerült megkötni a szerződést a János kórház fűtési rendszerének felújításáról – az erről szóló hirdetmény a Közbeszerzési Értesítő legújabb számában olvasható. A Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak hőközpontjainak és kazánházának felújítását az A+B Csőszerelőipari Kft. végezheti el, a megbízási díj az eredetileg becsültnél húsz százalékkal magasabb, 190,5 millió forint.

A budapesti cég – amelynek kivételesen annyi köze van a felcsúti polgármesterhez, hogy a Mészáros Lőrinc utcába van bejegyezve – két jelentkező közül nyerte el a megbízást.

A Szent János Kórházban tavaly szeptemberben romlott el a kazán, akkor az intézmény azt közölte, hogy átvilágítják a fűtési rendszert. Néhány nappal később azonban a fenntartó tagadta a kórház által is megerősített hírt.

A javításra vonatkozó pályázatot tavaly december utolsó napjaiban írták ki, miután a kormány egy határozattal 200 milliót biztosított a kórháznak a felújításra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!