szerző:
hvg.hu

Titokzatos nagybevásárlásra készül az állam a választás előtt.

Harmincmilliárd forintot csoportosított át egy határozattal a kormány valamire – a Magyar Közlönyben olvasható titokzatos döntést a Portfolio szúrta ki.

A 30 milliárdos tételről annyit tudni, hogy a kormány „társasági részesedés megszerzéséhez szükséges forrás” biztosítására vont el ennyi pénzt, az azonban nem derül ki belőle, melyik ez a társaság.

Ennek érdekében elvettek csaknem tízmilliárd forintot az Iparművészeti Múzeum rekonstrukciójára szánt pénzből, ami nem kis tétel, hiszen korábban 25 milliárd forintot szánt a kormány a nagyszabású felújításra. Ráadásul a 9,822 milliárd forint a teljes idei kerete volt a rekonstrukciónak.

Ugyancsak tízmilliárdot von el a kormány a központi tartalék elszámolási alapjától, hatmilliárddal kevesebbet szán a nemzetközi pénzügyi szervezetektől felvett forinthitelek kamatára, és négymilliárddal kevesebbet a diszkont kincstárjegyek kamatára.

 

Ön szerint mire szán a kormány ennyi pénzt?

(via Portfolio)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!