szerző:
hvg.hu

A Bloomberg szerint a kötvénypiac kedvence lehet az ország a választások után.

Kelet-Európa populista, illiberális államai a befektetők kedvenceivé váltak, ám amíg a szankciók miatt kerülik az orosz papírokat, a geopolitikai kockázatok miatt pedig a törököket, a magyar és a lengyel kötvények igazi sikerperiódus előtt állnak – írja a Bloomberg. A két ország állampapírjai a legjobb eredményt produkáló papírok között voltak az elmúlt hetekben is. A lap felidézi, hogy az állampapír-kibocsátások milyen sikerrel zajlanak Magyarországon: a múlt heti aukciónak is betudható, hogy 2016 november óta most van a legtöbb állampapír külföldi kézben.

A lapnak Esther Law, az Amundi feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzője azt nyilatkozta, hogy a régió kezére játszhat az is, ha az Európai Központi Bank nem kezd a következő időszakban a vártnál gyorsabb szigorításba.

A Bloomberg szerint a politikai kockázatok is elhanyagolhatóak, ráadásul csökkennek is Magyarországon és Lengyelországban is. Az új lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki látványosan jobb viszonyt ápol az Európai Bizottsággal, mint elődje. Orbán Viktor elsöprő győzelme pedig folytonosságot hozhat a gazdaságpolitikában, ami mindenképpen szimpatikus a befektetők számára, még akkor is, ha „egyesek aggódnak amiatt, hogy a demokrácia és a jogállamiság tovább gyengülhet”.

(Bloomberg)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!