szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A KSH adatai alapján úgy tűnik, sokan ragadtak a mostaninál rosszabb feltételekkel törleszthető lakáshitelekben.

Éppen a legkedvezőtlenebb konstrukciókat cipelők számára nehéz kiutat találni, a minősített fogyasztóbarát lakáshitel ugyanis még az átlagadósok számára sem mindig elérhető, az új bankot kereső adóst sokszor a hitelfék foghatja vissza – írta azenpenzem.hu.

A minimálbér körüli jövedelem nem túl vonzó a bankok számára, de nézik az ingatlan elhelyezkedését is, és ha nem elég piacképes, elzárkóznak az adós megkeresésétől. Probléma továbbá a passzív hitelinformációs státusz, azaz a 90 napon túli törlesztési hátralék, még akkor is, ha időközben rendezték.

A KSH 2017-es lakáshitelezésről szóló kiadványából kiderült, nem elszigetelt jelenségről van szó, hiszen miközben szárnyalt tavaly a lakáshitelezés, a hitelkiváltások száma az előző évihez képest negyedével csökkent. A mennyiség és az összeg egyaránt zuhant, a 2016. évi 5 millió forinthoz képest 2017-ben átlagosan 4,4 millió forint jutott egy ügyfélre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jön a felmelegedés, jövő héten akár 10 fok is lehet

Jön a felmelegedés, jövő héten akár 10 fok is lehet

Kémfotókon a teljesen új, T7-es VW Multivan

Kémfotókon a teljesen új, T7-es VW Multivan

Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban

Hamarosan eldől, melyik fajta akkumulátoré a jövő az e-autókban