szerző:
hvg.hu

A KSH adatai alapján úgy tűnik, sokan ragadtak a mostaninál rosszabb feltételekkel törleszthető lakáshitelekben.

Éppen a legkedvezőtlenebb konstrukciókat cipelők számára nehéz kiutat találni, a minősített fogyasztóbarát lakáshitel ugyanis még az átlagadósok számára sem mindig elérhető, az új bankot kereső adóst sokszor a hitelfék foghatja vissza – írta azenpenzem.hu.

A minimálbér körüli jövedelem nem túl vonzó a bankok számára, de nézik az ingatlan elhelyezkedését is, és ha nem elég piacképes, elzárkóznak az adós megkeresésétől. Probléma továbbá a passzív hitelinformációs státusz, azaz a 90 napon túli törlesztési hátralék, még akkor is, ha időközben rendezték.

A KSH 2017-es lakáshitelezésről szóló kiadványából kiderült, nem elszigetelt jelenségről van szó, hiszen miközben szárnyalt tavaly a lakáshitelezés, a hitelkiváltások száma az előző évihez képest negyedével csökkent. A mennyiség és az összeg egyaránt zuhant, a 2016. évi 5 millió forinthoz képest 2017-ben átlagosan 4,4 millió forint jutott egy ügyfélre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!