szerző:
hvg.hu

Egyedi élménypontokat építenének a felcsúti kisvasúthoz, és Puskás-múzeumot a falu stadionjába.

Újabb nagy fejlesztések jöhetnek Felcsúton és a falu környékén – írta meg a Napi.hu. A portál egy minisztériumi forrástól kapott meg egy dokumentumot, amely szerint a cél az „aktív turizmus fejlesztése” 2018 és 2022 között. A Magyar Turisztikai Ügynökség csak annyit közölt, hogy kormánydöntés még nem született.

A legtöbbet a felcsúti kisvasút vonalán lévő zöldfelületi fejlesztésekre költenének, és ugyanitt „egyedi élménypontokat alakítanának ki”, 2,5 milliárd forintból. Az indoklás szerint „az állomások közti kisvasúti utazást élménypontok kialakításával még élvezetesebbé, vonzóbbá tehetjük”. Ezen kívül korhű, autentikus őrházakat telepítenének a kisvasút mellé.

A felcsúti stadionban 1,5 milliárd forintból egy Puskás Ferenc életét bemutató múzeumot hoznának létre. Ugyan Puskásnak semmi köze nem volt Felcsúthoz, a dokumentum szerint ki kell használni, hogy „Puskás Ferenc az egyik olyan márkaelem, mely a Budapestre érkező külföldiek számára kiemelkedő vonzerőt jelenthet”.

Szintén másfél milliárd forintot elkölthetnek a Váli-záportározó turisztikai hasznosítására. Egy tematikus játszótér épülne, vízi kalandparkot tennének oda, és még egy étterem is épülne.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!