szerző:
hvg.hu

Egy héten belül két rendkívüli és egy rendes közgyűlést is összehívtak Márki-Zay Péter városában.

A keddi rendkívüli közgyűlés után csütörtökre végül két közgyűlést is összehívtak Hódmezővásárhelyen. Az eredetileg délután négy órára meghirdetett rendes közgyűlés időpontja nem felelt meg a lényegében a testületet adó Fidesz-frakciónak, ezért kellett reggel kilenc órára rendkívülit is összehívni. Márki-Zay Péter azt írta közösségi oldalán, hogy ennek ellenére a délutáni ülést is megtartják.

Mint utóbb kiderült, bár a fideszes képviselők ezt nem közölték, Lázár János éppen délután három órakor veszi át parlamenti képviselői megbízólevelét Makón (nem Hódmezővásárhelyen, mint korábban), így nyilván azon az ünnepségen szeretnének részt venni.

Egyébként a keddi rendkívüli közgyűlés összehívása sem zajlott simán, sőt, az sem világos, hogy arra miért volt szükség, amikor annak kezdeményezésekor már tudható volt a rendes közgyűlés két nappal későbbi időpontja is, elegendő lett volna a javasolt előterjesztést felvetetni a napirendi pontok közé. Ezt meg is kérdeztük még kedden az ülést kezdeményező Fidesz-frakció vezetőjétől, Hegedűs Zoltántól, aki annyit válaszolt, hogy nem számítottak arra, hogy a rendes közgyűléshez ennyire közeli időpontban fogják azt megtartani. Így alakult, hogy kedden rendkívüli, csütörtökön pedig rendes közgyűlést tartanak a városban, sőt csütörtökön rögtön kettőt is.

Ráadásul, a csütörtöki rendes közgyűlés időpontját Márki-Zay Péter eredetileg péntekre tűzte ki, csak utóbb tették át azt csütörtök délutánra, amiről viszont tudni lehetett, hogy abban az időpontban Makón Lázár várja a fideszeseket. Ezért utasíthatták el a jobboldali képviselők a csütörtök délutáni időpontot, amit Márki-Zay nem tudott elfogadni, inkább egy rendkívüliülés-időpontot is kitűztek reggelre, a rendes ülést pedig megtartják

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!