szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen tizenegyen távoznak a vállalattól.

A női alkalmazottak diszkriminálása és zaklatása miatt egyrészt etikai vizsgálatokra, másrészt a személyi állomány alapos felforgatására kényszerült a Nike. A sportszergyártól 11 magas rangú vezetőnek kellett távoznia a kifogásolható munkahelyi kultúra miatt. Ők ráadásul a legfontosabb üzletágakért felelnek a vállalatnál. A távozók között van például a vezérigazgatói poszt egyik lehetséges várományosa, Trevor Edwards, a Nike márka elnöke.

Mark Parker vezérigazgató még márciusban arról beszélt, hogy szükség van néhány „viselkedésbeli probléma” megoldására, mert ezek szemben állnak a Nike kultúrájával. Egyúttal a vállalat összes alkalmazottjától bocsánatot kért. Ígéretet tett arra is, hogy felszámolják a női és a férfi fizetések közötti különbségeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Antitest-terápia segíthetett egy koronavírusos gorillának

Antitest-terápia segíthetett egy koronavírusos gorillának

645 ezer állami autót cseréltet elektromosra Joe Biden

645 ezer állami autót cseréltet elektromosra Joe Biden

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója

Karanténba került az Airbus 500 dolgozója