szerző:
hvg.hu

Az egykori tiszti kaszinó épületét hirdette meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Pécsen, a licit pénteken indult.

A Napi.hu azt írja, hogy az egykor a Fegyveres Erők Klubjaként (FEK) és étteremként is működő épületegyüttest, amely több mint tíz éve kihasználatlanul áll, 340,8 millió forintos kikiáltási árral hirdették meg.

A cikk szerint a belvárosban, műemléki környezetben álló ingatlant a pécsi önkormányzat évek óta – már 2006-tól – tervezte megvásárolni az egykori vagyonkezelő honvédelmi tárcától, illetve a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től (MNV). Új funkciót adtak volna az épületnek, az elképzelések között szerepelt például egy "kreatív pláza" létrehozása.

A képviselőtestület négy éve 215 milliós vételi ajánlatot szavazott meg, a most indult online árverésen azonban mégsem vesznek részt. Az önkormányzat a lap kérdésére azt közölte: a korábbi döntésben azt kérték a tulajdonostól, hogy nyilvános pályáztatás nélkül adja el nekik az akkori forgalmi értéken. "Mivel ezek a feltételek azóta nem álltak fent, s most sem állnak fent, így nincs napirenden az ügylet".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kulka János: Kívülről látom az egész korábbi életemet

Kulka János: Kívülről látom az egész korábbi életemet

Orbán Schwarzeneggerrel és Andy Vajnával bulizott

Orbán Schwarzeneggerrel és Andy Vajnával bulizott

Kovács Patrícia: „Nagyon érdekel, hogy mi van az ajtó mögött”

Kovács Patrícia: „Nagyon érdekel, hogy mi van az ajtó mögött”

20-25 fok lesz ma is

20-25 fok lesz ma is

Ápolási díj: 18 év fölötti gyerekek után is jár majd

Ápolási díj: 18 év fölötti gyerekek után is jár majd

Nincs nyoma a pályázatnak, amiről Kásler beszélt

Nincs nyoma a pályázatnak, amiről Kásler beszélt