szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig Las Vegasba kellett utaznia annak, aki legálisan akart fogadni, mostantól bármelyik amerikai megteheti otthonról is, ha a saját állama engedi.

150 milliárd dolláros üzlet sorsa dőlhetett el az Egyesült Államokban. A Legfelsőbb Bíróság ugyanis alkotmányellenesnek nyilvánította azt az 1992-es törvényt, amely gyakorlatilag betiltotta a sportfogadást a legtöbb államban.

Európából nézve ez furcsa, de az Egyesült Államokban így csak most legalizálhatják országszerte a sportfogadást. Eddig egyedül Nevada kapott felmentést a szigor alól – vagyis Las Vegasban nyugodtan fogadhatott bárki. A bíróság most sem azt elemezte, hogy jó-e a sportfogadás, hanem az államok függetlensége szempontjából vizsgálta a törvényt: a döntés szerint alkotmányellenes, hogy a központi kormány korlátozza az egyes államok törvényhozását.

A jövőben az államok törvényhozóinak annyi feladatuk lesz, hogy meghatározzák, milyen feltételekkel lehet sportfogadási szolgáltatást kínálni.

A szakértők szerint a sport tisztaságát nem fogja veszélyeztetni a döntés, mert fogadások már eddig is voltak, csak illegálisan. A becslések szerint évente nagyjából 150 milliárd dollár értékben fogadtak az amerikaiak, most ez a piac kifehéredhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfogták a férfit, aki mobilokat rántott ki az utasok kezéből az 1-es villamos vonalán

Elfogták a férfit, aki mobilokat rántott ki az utasok kezéből az 1-es villamos vonalán

Videó: hatalmas tűz ütött ki egy szentpétervári gyárépületben

Videó: hatalmas tűz ütött ki egy szentpétervári gyárépületben

Már készül az új Apple TV, ez valami nagyon új lehet

Már készül az új Apple TV, ez valami nagyon új lehet