szerző:
hvg.hu

Rosszra készülnek az állatvédők, amint a szurikáták bekerülnek a hírekbe: a gazdag, de cserébe felelőtlen állattartók kedvence ez az állat.

Nem örülnek az állatvédők, amikor szurikátákról szólnak a hírek vagy ezekkel az állatokkal próbál meg valaki eladni egy terméket. A legtöbb ilyen esetben a gazdag, de az állatokhoz nem nagyon értő emberek nagyon fellelkesednek, és mindenképp szeretnének néhány szurikátát – aztán a hozzáértők nem győzik elmondani, hogy ez mennyire rossz ötlet.

Az Egyesült Államokban például nem is lehet legálisan szurikátát venni, de Európa több részén, például Nagy-Britanniában hozzá lehet jutni ezekhez az állatokhoz. Nagyjából 300 ezer forintnak megfelelő összegért már lehet kapni szurikátát, és sok vevő rögtön ekkor követi el a hibát, mert csak egyre szeretne pénzt költeni, márpedig az szinte kínzás, ha egy ilyen állatot egyedül hagynak. Vannak olyan kereskedők is, akik csak párban kínálják a szurikátákat.

A felelős állatkereskedők és az állatvédők is komolyan figyelmeztetnek arra: ha nincs valakinek hatalmas kertje, nagyon sok pénze és szabadideje, érdemesebb inkább csak állatkertbe menni. A háznál tartott szurikátának óriási térre van szüksége, nem viseli a ketrecet, ha pedig stressz éri, könnyen válik saját magára és a környezetére is veszélyessé.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!