szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cégek sok fiatalt keresnek nyári munkára, a minimális órabér is közelíti az 1000 forintot, jellemzően a könnyű fizikai munkáknál, de hiányszalmákban ennek a dupláját is megadhatják a vállalkozások.

Az IT, illetve mérnöki feladatok valóban a legjövedelmezőbbek illetve a különleges nyelvtudást igénylő megkeresések. Ez nem új tendencia, korábban is magasabb volt ezen pozícióknak az óradíja. Valóban egyre több informatikust keresnek megrendelőink, sőt az SSC -k tekintetében a több nyelven beszélő informatikus hallgatók iránt is nagy az igény - mondta el a Pénzcentrumnak Bor Katalin, a Mind-Diák Szövetkezet cégvezetője.

A portál talált olyan álláshirdetést, amelyben Full-Stack/Frontend fejlesztőt keresnek, az órabér pedig 2000 forint. Szoftverfejlesztőket is keresnek ugyanennyiért. Aki informatikában jártas, az minimum 1000, de inkább 1200-1700-as órabérre számíthat.

A diákszövetkezetektől begyűjtött információk alapján azt írja a Pénzcentrum, hogy  a különböző gyakornoki pozíciók is jól fizetnek, de ezek a programok csak korlátozott számban tudnak lehetőséget biztosítani a diákoknak. HR toborzó gyakornokként óránként közel 1200-1300, mérnök, pénzügyi és kereskedelmi gyakornokként 1000-1300, könyvelő gyakornokként nagyjából 1300, műszaki gyakornokként 1300-1600 forintos óradíjra lehet számítani.

Egyre könnyebb a diákok elhelyezkedése, majdhogynem könnyebben találnak munkát mint a főállású munkavállalók. Az a diák, aki valamilyen idegen nyelvet magabiztosan használ (preferáltan angol vagy német) és legalább a 2. félévén túljutott, nagy eséllyel pályázhat a tanulmányaival egybevágó pozíciókra, ezt már Molnár Gábor, az Y Generáció Iskolaszövetkezet projekt menedzsere mondta a lapnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív törzs: házi diszkóra, kerti partira, zenekari próbára csapott le a rendőrség a hétvégén

Operatív törzs: házi diszkóra, kerti partira, zenekari próbára csapott le a rendőrség a hétvégén

Tolószékbe kényszerül a cukorbeteg Milos Zeman

Tolószékbe kényszerül a cukorbeteg Milos Zeman

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”