szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen 28 szerző kapott 12 millió forint feletti jogdíjat, és bár a lista titkos, találgatni azért lehet, hogy kikről lehet szó.

Összesen 1 milliárd 796 millió forintot folyósított 7 589 magyar szerzőnek, illetve jogörökösnek az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda 46 456 felvétel után, amelyek rádiókban, illetve tévékben hangzottak fel – írja a Blikk az Artisjus közleménye alapján.

A legtöbbször a Dankó Rádión játszottak magyar számokat, összesen 125 356 alkalommal, és a Muzsika TV-n is több mint 80 ezer alkalommal ment magyar szám, de a Petőfi Rádión, illetve az RTL Klubon a reklámbevételek miatt több ezer forintot is érhet egy szerzemény egyszeri felhangzása.

Az Artisjus azt is közölte, hogy összesen 28 szerző kapott 12 millió forint feletti jogdíjat, és 71-en vannak a 6–12 milliós sávban, de nem adhatják ki, ezek név szerint kicsodák.

A lap azonban hozzáteszi, hogy az viszont nyilvános, hogy egy-egy számot hányszor játszottak, és úgy tudni, hogy húszezres játszási szám fölött kezdődik az álomfizetés.

Ez alapján megjegyzik, hogy a rádiókban sugárzott hazai felvételek közül az Odaút (Wellhello) és a Csodák (Freddie), valamint a Bolondod voltam (Rácz Gergő és Iv) voltak a leghallgatottabb számok 2017-ben, de sokat játszották Pápai Joci, Rácz Gergő, a Wellhello és Caramel számait is.

Persze továbbra is tartják magukat a nagy öregek is: Demjén Ferenc valamelyik dalát 2017-ben a rádiókban 21 823 alkalommal játszották le, a tévékben pedig 1381 alkalommal, Ákosnál pedig 28 784 rádiós és 944 televíziós elhangzás gyűlt össze tavaly.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kézzel fogható zene: újra divatban a kazetta

Kézzel fogható zene: újra divatban a kazetta

Feljelentést tettek a kínai vakcina beszerzése miatt

Feljelentést tettek a kínai vakcina beszerzése miatt

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva