szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hívásokat 60, az SMS-ezést 19 forintban maximálnák az Európai Unió tagállamai között.

Felső korlátot szabnának a tagállamok közti SMS-ezés és telefonálás költségeinek – ebben állapodott meg az Európai Parlament és a Bizottság – írja a Portfolio.

Egyelőre csak tervezetről van szó, de ha megvalósul, az adatroaming tavalyi extra díjának eltörlése után újabb csökkenést jelent majd az Európán belüli távközlési díjakban. A tervezet szerint percenként legfeljebb 19 centbe – azaz 60 forintba kerülhet majd a telefonhívás egyik uniós országból a másikba, a külföldre küldött SMS-ek pedig nem kerülhetnek többe 6 eurócentnél, azaz 19 forintnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Megszűnő roamingdíjak: kihámoztuk az apró betűs részeket

Németországban dolgozik kamionosként? Olaszországba készül nyaralni? Kismartonba jár át takarítani? Vagy egyszerűen az EU-n belül, de egy másik országban használja a mobilját? Összeszedtük, mire is kell ügyelnie, mielőtt megállás nélkül telefonálni kezd.

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Azt ígérik, öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni hamarosan az elektromos autókat

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Seres László: A Jobbik sofőrjei