szerző:
hvg.hu

A nyaralást kihagyók több mint fele a pénzhiány miatt nem megy sehova.

A 30–59 éves magyarok 63 százaléka várhatóan elmegy nyaralni az idén, és átlagosan 194 ezer forintot szán erre – írta meg az mfor.hu a K&H biztos jövő indexe alapján. Az idén nyaralást tervezők 22 százaléka 50 és 99 ezer forint közötti összeget tud vakációjára fordítani, 19 százalék 100-149 ezer forintot, míg mindössze 8 százalék az, aki 300 és 499 forint közötti összeget szán a nyaralásra.

A legtöbbet a budapestiek tudják a nyaralásra szánni, átlagosan 238 ezer forintot. A falvakban élőknél ugyanez a szám 160 ezer forint.

A válaszadók 37 százaléka egyáltalán nem megy idén nyaralni. Ezt a többség, a megkérdeztettek 59 százaléka pénzhiánnyal magyarázta. Igaz, ez is nagy csökkenés: tavaly még 71 százaléknak nem volt pénze a nyaralásra. További 22 százalék inkább a megtakarításaihoz teszi hozzá a pénzt, ahelyett, hogy nyaralna, 12 százaléknak pedig ideje nincs a vakációra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!