szerző:
hvg.hu

A mobiltelefon, a számítógép és a különóra is alapszükséglet egy iskolásnak – ma már ezeket is figyelembe veszik a tartásdíj megállapításakor.

Minimálbérből él, lakása, autója nincs – így fest a bíróságokon a típus, amelyik nem akar tartásdíjat fizetni. A látszólagos vagyontalanságot azonban egyre kevésbé hiszik el a magyar bíróságokon – olvasható az e heti HVG-ben.

Egy felmérés 600 esetet vizsgált, ezek 40 százalékában trükközni akart az egyik szülő. De a tartásdíjjal kapcsolatos ítélkezési gyakorlatot elemző munkacsoport vezetője, Makai Katalin arról beszélt: a megúszásra játszó szülők gyakran magukat buktatják le, például azzal, hogy a Facebookon menő nyaralóhelyen, jó autókra támaszkodva pózolnak.

A tartásdíj alapján a gyerek felneveléséhez szükséges költségekből számolják ki. Ma már nem csak az étel és a ruha tartozik ide, hanem a számítógép, a mobiltelefon, de az érettségire felkészítés ára is.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!