szerző:
hvg.hu

A Fővárosi Csatornázási Művek szerint jelenlegi állapotában nem alkalmas a használatra.

A Járókelő.hu egyik bejelentője figyelt fel arra, hogy a tavaly nyári budapesti vizes világbajnokságra felújított Karl Lutz rakparton kialakított nyilvános illemhely hónapok óta zárva van. Először felhívta a helyiség ajtajára kiragasztott számot, amelyen a Fővárosi Csatornázási Művek munkatársa azt mondta neki: a vécét csak a sportesemény két hete alatt lehetett használni.

A portáltól ezután hivatalos megkeresést is küldtek az FCSM-nek, ahonnan a következő válasz érkezett: "Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy az illemhely jelenlegi állapotában nem üzemeltethető, mert a födém rendszeresen beázik. Az illemhely újranyitása csak a kivitelező általi garanciális javítást követően lehetséges."

A vizes vb megrendezésére és az ahhoz szükséges építkezésekre, fejlesztésekre több mint 100 milliárd forint ment el.

(Fotó: Járókelő.hu, via)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Ez a híd lehetne a vizes vb szimbóluma

Megdrágult, és talán el sem készül a vizes világbajnokságra az a gyalogos-biciklis híd, amely a Rákos-patak két partján kötné össze a Dagályt és annak parkolóját.