szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lépéssel a városi csatornarendszert igyekeznek tehermentesíteni, de a felhőszakadások miatt kialakuló villámárvizek pusztítását is csökkentik vele.

Ingyen adnak tartályokat Dombóváron azoknak, akik saját területükön használják fel a telkükre hulló esővizet és nem az utcára vezetik azt ki – tudósított a szerdai RTL Híradó.

A műsorban elhangzott, az egyik háznál például 2-300 liter esővíz gyűlik össze egy-egy vihar alkalmával, amit a lakók később a kert és a pázsit öntözésére is felhasználnak. A gyűjtés a város számára is hasznos, ugyanis ennyivel kevesebb csapadékmennyiséget kell a település csatornáinak elvezetnie.

A Tolna megyei városban rövidesen arra is kötelezik a lakókat, hogy öt éven belül az esővizet ne a járdán keresztül, hanem az alatt vezessék az árokba. Azt ígérik, aki ezt két éven belül önként megteszi, annak építőanyagot biztosít a város.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új irodalmi díjat alapít a Mastercard

Új irodalmi díjat alapít a Mastercard

Ez az advent Bécsben is más lesz

Ez az advent Bécsben is más lesz

Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját

Egyszerre négyen és mindössze öt percig nézhetik Rockefeller Center karácsonyfáját