szerző:
hvg.hu

Az Országos Onkológiai Intézet új vezetője dobta be a javaslatot egy konferencián. Kardiológiai termékadót is bevezethetnek.

Fel fogják venni új dohánytermékadók bevezetését – közölte az IME Országos Egészségügyi Konferencián Polgár Csaba, aki az emberierőforrás-miniszteri posztra került Kásler Miklóst váltotta az Országos Onkológiai Intézet élén. Az egyik az onkológiai, a másik a kardiológiai termékadó lenne, az előbbi bevétele a Nemzeti Rákellenes Programba folyhatna.

Polgár az eseményen arról beszélt, hogy bár a daganatos megbetegedések száma folyamatosan emelkedik, az emiatt bekövetkezett halálozások száma nem nőtt. Európai összevetésben azonban továbbra is nálunk halnak meg a legtöbben rákban, éppen ezért több kormányzati lépésre is szükség van, hogy a stagnálás csökkenésbe forduljon – olvasható a 24.hu beszámolójában.

Elsősorban a tüdő-, a vastagbél- és az emlőrákos megbetegedésekre, ezek kezelésére és prevenciójára kell fókuszálni, egy újabb nemzeti rákellenes program kialakításakor e három, a leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedést kell kiemelni – magyarázta Polgár.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!