szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell lakhatása miatt aggódnia Nagy Gábor Tamásnak a 24.hu szerint: még öt évig lakhat a Táncsics Mihály utcai műemlék házban, ahol az önkormányzat szerint piaci áron bérel lakást.

Az I. kerületi képviselők megszavazták, hogy az önkormányzat további 5 évvel meghosszabbítsa a polgármester lakásbérleti szerződését – értesült a 24.hu.

A fideszes Nagy Gábor Tamás  a Várnegyedben jutott hozzá korábban egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakáshoz: 2013-ban szerezte meg a Táncsics Mihály utcai műemlék ház egyik lakásának bérleti jogát.

A budavári önkormányzat akkor azt közölte: a polgármester életvitelszerűen lakik az ingatlanban, amelyhez nyilvános, piaci pályázaton jutott hozzá. A lakásért havonta 81 203 forintot fizet Nagy Gábor Tamás, ez az összeg a „piaci pályázaton megajánlott bérleti díj” – tették hozzá.

Az önkormányzat csütörtök délutáni testületi ülésén határozott úgy, hogy 2023. június 30-ig, változatlan feltételekkel meghosszabbítja a bérleti szerződést.

Veres Dávid a budavári önkormányzat független képviselője azt mondta a lapnak, hogy a határozatot az alpolgármester terjesztette elő. A bérleti díj minden évben a jegybanki alapkamat mértékével emelkedhet. A független képviselő nem szavazta meg a határozatot, mert szerinte jogtalan és abszurd helyzetet teremtett az önkormányzat, amit nem kívánt legitimálni a szavazatával – tette hozzá.

Az önkormányzat által korábban említett piaci ár kissé érdekes, a Várnegyedben egy 70 négyzetméteres lakás valódi piaci alapon akár több százezer forintba kerülhet ugyanis havonta – jegyzik meg a cikkben.

A Budavári Önkormányzat által fillérekért osztogatott bérlakások ügyében hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a IX. kerületi Ügyészség, a nyomozás jelenleg is zajlik – emlékeztet a 24.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kis webkonf etikett: így viselkedjünk, ha a kollégákkal videózunk!

Egy kis webkonf etikett: így viselkedjünk, ha a kollégákkal videózunk!

Újra szigorít Horvátország

Újra szigorít Horvátország

Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában