szerző:
hvg.hu

Egy olyan mobil alkalmazást tesztel Nagy-Britanniában a Tesco, amely feleslegessé teszi a pénztárt.

Egyelőre saját alkalmazottjain teszteli a Tesco az Egyesült Királyságban azt az okostelefon-alkalmazást, mely segítségével a  vásárló beolvashatja a kiválasztott  termékek vonalkódját, majd  ennek segítségével ki is fizetheti a számlát - számol be a kísérletről a BBC.

A kassza nélküli szupermarketek bevezetésnek a legnagyobb gátjai természetesen a bolti tolvajok. Mindenesetre egyre több cég igyekszik spórolni a pénztárosok bérén. A Co-op is hasonló technológiával kísérletezik, az Amazon pedig Seattle-ben már működtet egy pénztár nélküli üzletet, itt az áruház több száz mennyezeti kamerát és elektronikus érzékelőt használ, hogy nyomon követesse a vásárlókat és a termékeket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!