szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb történelmi mélypontot ért el a magyar deviza.

329,2-nél kezdett reggel a forint az euróval szemben, néhány fillérrel volt ez csak magasabb a péntek esti jegyzésnél. Nem sokkal később viszont már ismét 330 fölött járt a forint: 330,50-ig gyengült, ezzel új történelmi mélypontot ért el a magyar deviza.

Elemzők arra figyelmeztetnek, hogy az MNB kommunikációja döntheti el a forint sorsát. A Portfolio idézi az Erste Bank elemzését, amelyből kiderül, ha a következő napokban a jegybank kommunikációja nem változik, vagy nem javul érdemben a nemzetközi hangulat, akkor a forint tovább gyengülhet. A cég szakemberei azt írják, ha a jegybank belátja, hogy lépnie kell, és hajlandó változtatni jelenlegi ultralaza politikáján, akkor viszont a forint hirtelen nagyot erősödhet a fizetési mérlegünk többletének köszönhetően.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így néz ki belülről a leomlott genovai híd utódja

Így néz ki belülről a leomlott genovai híd utódja

Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes háborús filmje a Berlinálén

Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes háborús filmje a Berlinálén

Egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a Naprendszer közelében

Egy, a Földhöz hasonló bolygóra bukkantak a Naprendszer közelében