szerző:
hvg.hu

Olyan nyugodt órák óta az árfolyam, mintha semmi nem történt volna az elmúlt napokban.

Folytatódik a forint erősödése: az euró ára szerdán már 325,5 körüli sávban mozog, ami 5 forinttal kevesebb, mint a hétfői, 330,6 forintos történelmi csúcs.

Az erősödés egy hónapja tartó gyengülést követ, amely a múlt héten erősödött fel. A Portfolio megjegyzi: mivel a függetlenség napja miatt ma az Egyesült Államokban nincs kereskedés, nagyobb mozgás nem is várható a délután folyamán. A portál idézi ugyanakkor a Morgan Stanley elemzőit, akik a nyugodt napok után újból gyengülésre számítanak, aminek külső és magyar okai is vannak. Egyfelől továbbra sem mutatja jelét a Magyar Nemzeti Bank a rendkívül enyhe kondíciók szigorításának – elsősorban kamatemelésnek –, másfelől negatívan hathatnak az árfolyamra a kibontakozó kereskedelmi háborúval kapcsolatos félelmek.

Ön szerint miért erősödik a forint?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!