szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elég nagy bukás lett a vége, plusz néhány sötét bűnözőt sikerült importálni.

Öt éve indult a letelepedésikötvény-program, 2017-ig 1,8 milliárd euró névértékben bocsátott ki a magyar állam ilyen kötvényeket. Ezek után 2018-ban 107,5 millió eurónyi jár le, amiért mintegy 35 milliárd forint hozamot fizet az állam - írja a Napi.hu.

Jövőre 445,5 millió eurót kell utalni majd.

A gazdasági lap cikke szerint a kötvény - gazdasági értelemben - az első két évben jól jött a költségvetésnek, ám később már, a normál kötvények kamatcsökkenése miatt, jelentős veszteséget termeltek.

A letelepedési kötvényeknek azonban nemcsak anyagi vonzata volt. Bár sokan egyszerűen befektetésként vásároltak a magas hozam miatt, több olyan sötét alakról tudni, akik így kerültek Magyarországra. Ilyen például a szír Salmo Bazkka, aki az olasz nyomozók szerint pénzmosással foglalkozó szervezett bűnöző, vagy a szintén szír Atiya Khoury, aki az amerikai nyilvántartásban Bassar al-Aszad szír elnök pénzembereként szerepel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fürjes helyett Palkovics csinál helyet a kínai egyetemnek Budapesten

Fürjes helyett Palkovics csinál helyet a kínai egyetemnek Budapesten

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Hétfőtől ismét lehet menni gyógykezelésre négy budapesti fürdőbe

Hétfőtől ismét lehet menni gyógykezelésre négy budapesti fürdőbe