szerző:
hvg.hu

Csaknem nyolcvanszoros a különbség az ország legjobban és legrosszabbul álló megyéi között a lakáspiacon.

Hiába pörög az ingatlanpiac az országos adatok szerint, valójában Budapest mellett alig néhány megye van, amely felfelé húzza az adatokat, az ország nagyjából kétharmadában gyakorlatilag nem építenek új lakásokat – ez olvasható ki a KSH friss adataiból.

A legjobban Győr-Moson-Sopron megyében áll az ingatlanpiac, ott az idei első negyedévben 100 ezer lakosra 155 új építésű lakás jutott. A lista másik végén Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye áll, ahol ugyanez a mutató 2.

Az országos adatot Győr környékén kívül Pest megye (100 ezer lakosra 84 új lakás) húzza fel, ezen kívül Budapesten, Csongrád, Vas, Veszprém és Somogy megyében épült legalább 30 új lakás minden százezer lakos után. Tizenkét megyében azonban a mutató a 20-at sem éri el, Tolnában, Békésben, valamint Észak-Magyarországon szinte egyáltalán nem építenek lakásokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!