szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Visszavonul Simicska Lajos. Orbán legyőzte, de még utoljára tisztességesen kifizetik, cserébe sem a gazdaságban, sem a közéletben nem marad valódi hatalma. Vagy mégis?

Simicska bedobta a törülközőt – elsőre így értelmezhető az, hogy a milliárdos eladta érdekeltségeit régi üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Összesen mintegy hetven vállalatról van szó – olvasható az e heti HVG-ben.

A lap forrásai szerint Simicska úgy látja, nem bír a kormányzati ellenszéllel. Akad, aki úgy értelmezi a történteket, hogy valójában Simicska és Orbán között köttetett megállapodás, Nyerges csak a lebonyolító. A HVG forrásai mindenesetre határozottan cáfolták a pletykát, mely szerint a milliárdos külföldre távozna. Ehelyett a Veszprém környéki érdekeltségeivel fog foglalkozni, effektíve nyugdíjba vonul.

Azt mindenki csak találgatja, ki lehet a birodalom új gazdája. Kézenfekvő választásnak tűnik Mészáros Lőrinc. Róla azonban úgy hírlik, számára már most is átláthatatlanul túlburjánzott a saját birodalma, havonta néhány napot tölt itthon, aláírja, amit kell, majd megy is tovább valamelyik jachtjára.

Noha a csatazaj a médiavállalatok körül volt a leghangosabb, nem ezek az egykori Simicska-birodalom leglényegesebb részei. Úgy hírlik, fénykorában a Közgép olyan mértékben vált eggyé a hazai építőiparral, hogy szakmai értelemben is megkerülhetetlenné vált: bizonyos munkákat továbbra is csak ez a cég képes elvégezni. Viszonylag jól állnak még a Simicskához sorolt közterületi reklámcégek is. Szintén nyereséget termel a Mezort, Simicska agrárérdekeltségeinek zászlóshajója.

Részletek az e heti HVG-ben.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Szijjártó: Kikérjük magunknak, hogy Ukrajna kitiltotta a magyar miniszteri biztost

Majkát kiengedték a kórházból, és végtelenül hálás a balassagyarmatiaknak

Majkát kiengedték a kórházból, és végtelenül hálás a balassagyarmatiaknak