szerző:
hvg.hu

Megerősítette az egyik olasz szakszervezet, hogy a Fiat dolgozói nem veszik fel a munkát, ezzel tiltakoznak az ellen, hogy a Juventus 105 millió eurót fizetett a Real Madridnak a portugál sztárjáért.

Az Unione Sindacale di Base bejelentette, hogy az autókonszern Melfiben található gyárában sztrájk lesz: vasárnap este 10 órakor leteszik a munkát, és csak kedden délután 6-kor kezdenek újra dolgozni az alkalmazottak.

A szakszervezet szerint elfogadhatatlan, hogy Cristiano Ronaldo átigazolási díjának egy részét az Exor nevű cég állja, amely a Juventus, a Fiat Chrysler Automobiles és a CNH Industrial tulajdonosa is.

Közleményükben azt írták, hogy miközbeaz FCA és a CNHI munkásai nagy áldozatokat hoznak, a cég százmilliókat költ egy játékos megvételére. "Azt mondják, hogy nem megy jól a cégnek, ezért támaszkodjunk a szociális hálóra, és várjunk az új modellek piacra kerülésére, ami sosem történik meg. És míg a munkások és a családjaik egyre inkább megszorítják a derékszíjat, a cég úgy dönt, hogy ennyi pénzt fordít egyetlen emberre!" – írták közleményben.

Az érdekképviselet szerint a vállalatnak sokkal inkább új autómodellek fejlesztésébe kellene fektetnie, amelyek több ezer ember jövőjét biztosítanák, ahelyett, hogy egyvalakit tesz még gazdagabbá.

(Bleacher Report)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!