szerző:
hvg.hu

Kérdés, van-e egyáltalán értelme a beruházásnak.

Tavalyi döntésével írta elő a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), hogy az NB II.-es klubok pályáinak gyepét is fűthetővé kell tenni a 2020-2021-es bajnoki szezontól. A Népszava szerint ez már önmagában megkérdőjelezhető luxus, de már arra utaló jelek is vannak, hogy ezekkel a beruházásokkal nagyot kaszálhatnak néhányan.

A lap a fővárosi Budafoki Munkás Testedző Egyesületet hozza példaként, amely eredetileg csak rendbe akarta hozatni a nagypályáját, és két új, műfüves kispálya építését tervezte 72 millió forintért. A pályafűtést is tartalmazó végső ár viszont 192 millió forint lett a Közbeszerzési Értesítő szerint.

A közbeszerzést a Pharos 95 Kft. vihette, amely korábban a felcsúti Pancho Aréna füvesítését is végezte, aztán egyebek mellett a paksi aréna rekonstrukciójára kapott megbízást, a Nemzeti Sportközpontok pedig új uszoda és kézilabdacsarnok építésével bízta meg Dunavarsányban.

A stadion gyepét termálvíz fűti Kisvárdán, a lakók egyelőre menjenek máshova fürdeni

2018 márciusára Kisvárda új stadionjának gyepét már termálvíz fűti, a helyi lakosoknak viszont még várniuk kell a kellemes melegre. A nemrég felújított termálfürdő ugyanis a múlt héten bezárt, hogy még grandiózusabb álmok szerint fejlesszék tovább. Seszták Miklós miniszter városában a tervek szerint még vízi filmstúdió is lesz.

A cég tulajdonosa és ügyvezetője, egyben a másodosztályú ZTE futballklub tulajdonosa Végh Gábor, aki korábbi sajtóhírek szerint a VIP-páholyban szurkolt együtt Orbán Viktorral a felcsúti stadionban.

A pályázaton a Pharos 95 Kft. ellen öt cég indult, a Népszava szerint azonban ezek többsége valahogyan kötődik Véghhez a családján vagy egyéb érdekeltségén keresztül. Az egyikben például éppen a gyerekei a tulajdonosok.

Kérdés, miért van szükség az NB II.-ben a pályafűtésre, amikor még az NB I.-es csapatoknak is meggyűlik a baja a dologgal. Tavaly télen például azért maradt el mérkőzés Balmazújvárosban, mert hó és jég borította a pályát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI / hvg.hu Sport

Orbán kedvenc stadionkelléke ellen érvel az MLSZ

Sem jogilag, sem biztonsági szempontból nincs arra mód, hogy a futballstadionokban pirotechnikai eszközöket használhassanak a szurkolók – derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség háttérbeszélgetésén.