szerző:
hvg.hu

Öt órára le kellett zárni a müncheni repülőtér egyik részét, miután egy utas ellenőrzés nélkül jutott be az indulási kapuknak helyet adó zónába. A lezárás milliós károkat okozott.

A repülőtér személyzetét a reggeli órákban figyelmeztették, hogy egy nő ellenőrzés nélkül jutott be a biztonsági zónába, s ez után órákig keresték a szabálytalan bejutót.

Az öt órán át tartó keresés annak ellenére eredménytelen volt, hogy az utasokat evakuálták, s a hatóságok a kettes terminál valamennyi szegletét átnézték. Most már újra megnyitották a repülőteret, ám hatalmas sorok alakultak ki, s emiatt a gépek késve indulnak, több járatot pedig törölni kellett.

A milliós károkat okozó kényszerszünet a legrosszabbkor jött: Bajoroszágban most van a nyári csúcs, mert a napokban kezdődött meg a hathetes iskolai nyári szünet. Azok is rosszul jártak, akik megérkeztek a reptérre, mert hosszú ideig nem engedték őket kiszállni a repülőgépekből.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!